Senarai Lokasi Air Terjun di Johor

Senarai Lokasi Air Terjun di Johor. Air terjun merupakan antara tempat tumpuan ramai orang. Ini kerana air terjun dapat dijadikan acara untuk bermandi-manda bersama keluarga serta melakukan aktiviti sukan air yang simple.

Negeri Johor tidak kurang hebatnya kerana mempunyai air terjun terbaik di Malaysia. Berikut disenaraikan tempat air terjun yang mana anda boleh jadikan desitnasi percutian anda.

air terjun gunaung pulai johor
Air terjun Gunung Pulai

Senarai Air Terjun di Johor

  1. Air Terjun Kota Tinggi, Johor – Ini merupakan destinasi air terjun yang paling popular dan terkenal sekali bagi orang Johor dan juga Singapura. Air terjun kota tinggi dilengkapi dengan kemudahan khas seperti tandas awam dan tempat menggelongsor untuk kanak-kanak.
  2. Air Terjun Gunung Ledang – Terletak di daerah ledang, Tangkak. Perjalanan untuk menuju ke puncak gunung Ledang untuk mendapatkan air terjun tertinggi pastinya memenantkan. Jika tak larat, mandi saja di kaki gunung.
  3. Air Terjun Hutan Lipur Gunung Pulai– Terletak di bukit nenas, ianya boleh dijadikan untuk aktiviti jungle tracking serta menikmati air terjun yang menyegarkan.
Ini antara lokasi air terjun yang boleh anda kunjungi di Johor. Semoga percutian anda untuk memburu kawasan air terjun di Johor memberikan. kepuasan.

Be the first to comment on "Senarai Lokasi Air Terjun di Johor"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*