Bonus Raya 2018: Tarikh Duit Dikreditkan Ke Dalam Akaun

Antara perkara ang ditunggu-tunggu oleh penjawat awam seluruh Malaysia adalah berkenaan pemberian bonus raya 2018. Ramai yang tertanya-tanya adakah pemberian bonus raya 2018 akan diteruskan ataupun tidak.

Perkara ini menjadi tanda tanya sejak pertukaran  kerajaan baharu. Melihat kembali keputusan Pilihan Raya Umum (PRU) 14 tempoh hari, ianya menyaskikan petukaran kerajaan pucuk pimpinan kepada parti Pakatan Harapan.

Artikel ini akan mengemaskini berkenaan bilakah tarikh rasmi pemberian bonus dan juga berapakah jumlah yang akan diberikan kepada semua penjawat awam.

BILAKAH TARIKH BONUS RAYA DIBERIKAN DAN BERAPAKAH JUMLAH

Adakah Bonus Raya 2018 Masih Diberikan?

 

Bantuan Khas Raya sebanyak RM400 akan disalurkan kepada kakitangan awam bergred 41 ke bawah, dan RM200 kepada pesara kerajaan menjelang Aidilfitri ini.

Perdana Menteri Tun Dr Mahathir telahpun memberikan  komen mengenai perkara ini. Berita baik kepada 1.6juta penjawat awam di Malaysia kerana bonus raya 2018 tetap diberikan. Walaubagaimanapun, Perdana Menteri berucap bahawa jumlah sebenar bonus raya ini akan diumumkan kemudian kelak.

Tarikh Rasmi Pemberian Bonus Raya 2018

Berkenaan dengan tarikh, masih belum ada tarikh rasmi bilakah ianya akan terus dikreditkan ke dalam akaun setiap penjawat awam. Walaubagaimanapun, ianya akan diberikan sebelum hari lebaran menjelma.

Jumlah bonus Raya 2018

Bantuan Khas Raya sebanyak RM400 akan disalurkan kepada kakitangan awam bergred 41 ke bawah, dan RM200 kepada pesara kerajaan menjelang Aidilfitri ini.

 

 

Semoga denan pemberian bonus raya ini, akan dapat meringakan lagi beban anda dalam membuat persediaan Hari Raya Aidilfitri 2018 ini.

Leave a Comment