Takwim Sekolah Sesi 2023 / 2024 (Kalendar Akademik)

takwim sekolah

Sedar tak sedar kita dah masuk ke tahun baru iaitu tahun 2023. Antara benda yang paling penting bila masuk tahun baru ni adalah nak tengok takwim persekolahan. Benda ni bukan saja penting untuk para murid, tapi untuk ibu bapa juga. Apa tak nya, kita sebagai ibu bapa ni mesti bila nak rancang apa-apa aktivit atau … Read more

Semakan Tahun 1 2023 Maklumat Penempatan Sekolah

semakan tahun 1

Waktu ni, mesti ramai ibu bapa yang sudah mula cari barang apa yang perlu untuk anak yang dah nak masuk ke tahun 1. Macam saya, tahun depan anak bakal masuk tahun 1. Sudah tentu saya perlu bersedia banyak benda terutamanya berkenaan persediaan fizikal dan mental. Bukan je untuk anak-anak bahkan untuk saya sendiri juga. Tapi, … Read more

Bantuan Tunai Rakyat BTR 2023 Semakan Permohonan

btr

Sedang saya melayari laman facebook, terlihat satu posting dari sebuah page tempatan menyatakan bahawa Bayaran Bantuan Tunai Rakyat dipercepatkan. Dalam hati saya berfikir, adakah Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) sebelum ini telah ditukar kepada Bantuan Tunai Rakyat (BTR). Melalui sedikit pembacaan, betullah memang BKM sudah bertukar kepada BTR. BTR ni pun diumumkan masa sesi perbahahasan/ pembentangan … Read more