Takwim Sekolah Sesi 2023 / 2024 (Kalendar Akademik)

takwim sekolah

Sedar tak sedar kita dah masuk ke tahun baru iaitu tahun 2023. Antara benda yang paling penting bila masuk tahun baru ni adalah nak tengok takwim persekolahan. Benda ni bukan saja penting untuk para murid, tapi untuk ibu bapa juga. Apa tak nya, kita sebagai ibu bapa ni mesti bila nak rancang apa-apa aktivit atau … Read more

Semakan Tahun 1 2023 Maklumat Penempatan Sekolah

semakan tahun 1

Waktu ni, mesti ramai ibu bapa yang sudah mula cari barang apa yang perlu untuk anak yang dah nak masuk ke tahun 1. Macam saya, tahun depan anak bakal masuk tahun 1. Sudah tentu saya perlu bersedia banyak benda terutamanya berkenaan persediaan fizikal dan mental. Bukan je untuk anak-anak bahkan untuk saya sendiri juga. Tapi, … Read more

Bantuan Tunai Rakyat BTR 2023 Semakan Permohonan

btr

Sedang saya melayari laman facebook, terlihat satu posting dari sebuah page tempatan menyatakan bahawa Bayaran Bantuan Tunai Rakyat dipercepatkan. Dalam hati saya berfikir, adakah Bantuan Keluarga Malaysia (BKM) sebelum ini telah ditukar kepada Bantuan Tunai Rakyat (BTR). Melalui sedikit pembacaan, betullah memang BKM sudah bertukar kepada BTR. BTR ni pun diumumkan masa sesi perbahahasan/ pembentangan … Read more

Semakan i Citra: Status Pembayaran Bulan Ogos 2021

I-CITRA SEMAKAN

Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP) mengumumkan tarikh pembayaran i-Citra bagi bulan Ogos 2021. KWSP mengumumkan 2 Ogos sebagai tarikh pembayaran pertama bagi pencarum yang membuat permohonan pengeluaran i-Citra 2021. Pembayaran akan dilaksanakan secara berperingkat. Ianya mengikut prosedur setiap bank di Malaysia. Anda boleh membuat semakan status pembayaran secara online. Caranya kami kongsikan di dalam artikel … Read more

Senarai Bantuan PERMAI 2021 Malaysia

permai

Di sini, disenaraikan bantuan-bantuan yang boleh dipohon oleh rakyat Malaysia pada tahun 2021 ini. Bantuan ini meliputi semua golongan yang ada di Malaysia. Daripada rakyat biasa, sehinggalahkepada mereka yang menjalankan perniagaan. Senarai Bantuan di Malaysia 2021 Bantuan Prihatin Rakyat (BPR) GKP Permai Tambahan Bantuan Prihatin Nasional (BPN) Program Subsidi Upah (PSU 3.0) I-Sinar KWSP

Semakan Status i-Sinar KWSP Online 2021

Kwsp i sinar

Semakan status permohonan i-Sinar boleh mula dibuat pada 4 Januari 2021. Semakan i Sinar ini akan menentukan sama ada permohonan anda untuk mengeluarkan akaun 1 KWSP diluluskan atau tidak. Semakan ini hanya untuk pemohon di bawah kategori 1. Kategori 1: Termasuk ahli yang telah lama tidak membuat carumah, suri rumah tangga, berkerja sendiri, bekerja di … Read more